Cum ajunge un părinte la un curs de parenting?

“Părinții sunt în linia întâi șapte zile pe săptămână, fără ca majoritatea lor să aibă vreo pregătire specială pentru această misiune provocatoare. Nu este de mirare faptul că adesea chiar și cei mai bine intenționați părinți se simt frustrați, zăpăciți, vinovați sau singuri.”

Autorul cărții

Semnul Intrebarii

În cazul în care ești părinte și…

dot   Vrei să fii mai răbdător cu tine și cu copiii tăi.
dot   Vrei să crești un copil care abordează creativ problemele și găsește soluții la ele.
dot   Vezi că pedeapsa nu funcționează dar nu știi ce alternativă ai avea.
dot   Ești dispus să greșești, să înveți din propriile greșeli și ai vrea să facă aceeași lucru și copilul tău.
dot   Căutați soluții pe termen lung pentru a face tot ce este mai bun pentru copilul și întreaga familie.

Nu ești singurul care se confruntă cu aceste provocări… Și chiar e normal să simți câteodată că ai obosit și că nu mai poți, că nu mai vezi soluții pentru blocajele din diferitele arii ale vieții tale.

Alătură-te celebrei serii de workshopuri bazate pe cartea „Cum să vorbim copiilor dacă vrem să ne asculte şi cum să-i ascultăm pentru ca ei să ne vorbească” scrisă de premiatele autoare Adele Faber şi Elaine Mazlish, care pot răspunde la multe din provocările legate de rolul tău de părinte și nu numai.

Cei care au participat au realizat că, nu este o problemă nici cu ei, nici cu copiii lor; că părinții nu trebuie să fie perfecți; că există și altă perspectivă din care pot vedea lucrurile diferit, ceea ce aproape că atrage după sine un comportament diferit, mai eficient; că este importantă direcția în care ne canalizăm energia, de ea depinzând foarte mult rezultatul obținut.

Familie fericita, mama, tata si doi copii se plimba in natura